До польоту у Саудівську Аравію Ан-132Д

До польоту у Саудівську Аравію Ан-132Д "поганяють" ще півтора місяці

Укрінформ
Під час свого першого польоту новий транспортний літак Ан-132Д протримався в повітрі півтори години за складних погодних умов.

Про це заявив директор програми літаків Ан-132 Олександр Хохлов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Пробний політ був розрахований на одну годину 20 хвилин, а літак літав більше півтори години, це свідчить про його високу технічну готовність. Ви бачите, які складні погодні умови, в таких погодних умовах серійним літакам надзвичайно важко виконувати всі необхідні маневри, тим більше посадку. В першому польоті це надзвичайно складно, треба надати належне екіпажу", - сказав Хохлов.

Максимальна вага літака 28, тонн, для першого польоту вага становила 22 тонни. Розмах крила - 30 метрів.

Хохлов повідомив, що випробування літака протривають ще півтора місяці перед тим, як Ан-132Д зможе полетіти до Саудівської Аравії.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю, 31 березня, у Києві здійснив перший політ літак-демонстратор Ан-132Д, виготовлений на ДП "Антонов". "Антонов" презентував перший дослідний зразок нового транспортного літака Ан-132D 20 грудня 2016 року.

Крім України, участь у створенні Ан-132D брали Канада, США, Велика Британія, Німеччина, Франція та Саудівська Аравія.

За словами Президента України Петра Порошенка, потреба у літаках типу Ан-132Д до 2035 року становить близько 290 одиниць.

Новий літак Ан-132 відрізняється від попередника Ан-32 новими технічними, економічними та льотно-технічними характеристиками: вантажопідйомність збільшена на 23%, дальність польоту в 1,72 рази вище при перевезенні 6 т вантажу, більш висока паливна економічність.

У лютому 2016 року "Антонов" домовився про виробництво літаків Ан-132 у Саудівській Аравії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-