Київрада хоче взяти громадський транспорт під

Київрада хоче взяти громадський транспорт під "алкозамок"

Укрінформ
Київміськрада звернеться до Верховної ради та Кабміну щодо запровадження обов'язкового застосування на маршрутних транспортних засобах блокувальників запуску двигуна у разі наявності алкоголю у видиху водія (алкоблокувальників).

Про це повідомляє прес-служба Київради.

Відповідне звернення підтримав 81 депутат.

«Згідно з даними Національної поліції України, за останні 6 років кількість ДТП за участю водіїв, що перебували у нетверезому стані, зросла майже вдвічі. Кількість загиблих із таких причин лише минулого року становила понад 200 осіб. Також хочу звернути увагу, що, за даними поліції, було затримано більше 10 водіїв громадського транспорту, що також перебували у нетверезому стані», - зазначив автор рішення, депутат Київради Олександр Пабат.

Світовий досвід пияцтва за кермом поєднує в собі як правові та соціальні заходи, так і технічні методи впливу безпосередньо на транспортні засоби. Зокрема, встановлення на транспортний засіб блокувальника запуску двигуна внутрішнього згоряння у разі наявності алкоголю у видиху водія (алкоблокувальника чи алкозамка).

«Це буде ефективним превентивним способом у справі профілактики нетверезого водіння. Наразі у країні назріла гостра необхідність запровадження таких алкозамків, а також розробки дієвих механізмів контролю за їхнім використанням», - наголосив Пабат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-