Китайці пропонують Укрзалізниці тестувати нові локомотиви

Китайці пропонують Укрзалізниці тестувати нові локомотиви

Фото
Укрінформ
Китайська державна компанія China Railway Rolling Stock Corporation (CRRC) розглядає Україну як потенційний ринок для своїх локомотивів.

Про це у Фейсбуці повідомив голова правління Укрзалізниці Войцех Балчун.

"Китайські партнери з CRRC зараз реалізують велике замовлення для білоруських колег. Безперечно, їм хотілося б продавати свої локомотиви і Укрзалізниці... Нам запропонували протестувати електровоз БКГ-2, виготовлений для білорусів. Китайські колеги не відкидають жодного варіанту співпраці", - написав Балчун.

За його словами, Укрзалізниця готова до такого тестування за принципом, схожим як робили це з тестуванням локомотива General Electric на українських коліях.

Водночас, зазначив Балчун, фінансовий стан Укрзалізниці наразі не створює широких можливостей для закупки нової техніки. Тому наразі ставка робиться на модернізацію існуючого рухомого складу, до якої може бути залучена і китайська компанія.

"Ми не відмовилися б від нових локомотивів. Але у нас інша стратегія. Ми виходимо з реалій УЗ. Передусім - наших фінансових можливостей. Робимо ставку на глибоку модернізацію наших тепловозів, такий собі "upgrade" нашого парку. Нові двигуни, вузли, компоненти - вища ефективність, економія пального і мастила. Про це відверто сказали колегам з CRRC. І тут ми також винесли враження, що китайська сторона знайде прийнятні для себе варіанти участі у реалізації нашої стратегії модернізації локомотивного парку УЗ. Принаймні, одразу пролунала пропозиція обговорити питання на рівні експертів, спільних робочих груп", - зазначив Балчун.

Як повідомлялося, у липні 2016 року американська багатогалузева корпорація General Electric підписала меморандум про співпрацю з акціонерною компанією "Укрзалізниця". Дана угода передбачає розширення співпраці у сфері розвитку та модернізації парку дизельних локомотивів на базі передових технологій General Electric. Восени 2016 року Укрзалізниця почала випробування вантажного дизельного локомотива мережі ТЕ33А виробництва американської багатогалузевої корпорації General Electric, які тривали чотири місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-