Китайці хочуть із літаків запускати космічні ракети

Китайці хочуть із літаків запускати космічні ракети

Укрінформ
У Китаї вивчають доцільність застосування повітряного старту для невеликих космічних апаратів. За допомогою літаків планується здійснювати запуск ракет-носіїв, які, на свою чергу, виводитимуть на орбіту супутники Землі.

Про це пише Hi-News з посиланням на China Daily.

"Як пускову платформу передбачається використовувати стратегічний літак Y-20, або аналогічний йому за можливостями транспортник, виробництво і постачання якого почалися ще минулого літа. Вантажопідйомність такого літака становить 66 тонн, тому теоретично взяти на борт в якості вантажу твердопаливну ракету-носій він цілком здатний", - повідомляє китайське новинне агентство.

Сама ідея далеко не нова — ще в 70-х роках минулого століття така технологія розглядалася фахівцями США і СРСР, але за різних технічних проблем так і не отримала широкого розповсюдження.

Про те, що подібні дослідження і розробки ведуть в Китаї, повідомив Тонг'ю, голова ракетобудівного підрозділи Китайської академії ракетобудування.

Якщо проект вдасться реалізувати, це допоможе при запуску обійтися без космодромів і істотно скоротити час, необхідний для підготовки старту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-