Порошенко відкрив першу в Україні високотехнологічну бібліотеку

Порошенко відкрив першу в Україні високотехнологічну бібліотеку

Фото
Укрінформ
В Україні вперше за 25 років збудовано і відкрито високотехнологічну бібліотеку.

Про це Президент України Петро Порошенко заявив на відкритті навчально-бібліотечного комплексу Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого у Харкові, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Вперше запускається така бібліотека, така високотехнологічна, яка забезпечує не просто можливість отримати знання, а й насолоду, перебуваючи у цих стінах. І це вперше за 25 років нашої незалежності ми побудували таку красу», – зазначив Президент.

Глава держави зазначив, що успішна робота будь-якого університету спирається на три так звані «стовпи» – професорський склад, студентську молодь і бібліотеку. «Як правило, приходиш в університети – Оксфордський, Кембріджський, Єльський, Колумбійський – і тебе обов’язково ведуть в бібліотеку. Бо це серце університету», – розповів Президент, додавши, що в більшості з них виступав з лекціями.

Зазначають, що навчально-бібліотечний комплекс Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого – найбільша збудована бібліотека в Україні за останні роки. 11-ти поверхова будівля складається з бібліотечної та навчальної частин.

Організація роботи бібліотеки буде здійснюватись за європейськими принципами, з використанням найсучасніших прогресивних організаційно-інноваційних бібліотечних методик, телекомунікаційних мережевих магістралей, найсучаснішої електронної системи обслуговування читачів.Президент оглянув Університет та новозбудований комплекс, ознайомився з експозицією наукових робіт вчених закладу, виставкою раритетних книжкових видань фонду університету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-