На перегонах Roborace показали безпілотний болід

На перегонах Roborace показали безпілотний болід

Фото
Укрінформ
Організатори перегонів безпілотних автомобілів Roborace представили болід Robocar.

Про це пише Electric Autosport, повідомляє Naked Science.

"Robocar, розроблений британською компанією Roborace обладнаний чотирма електродвигунами потужністю 300 кіловат кожен і може розганятися до 320 кілометрів на годину. Ширина електромобіля становить два метри, довжина — 4,8 метра, вага — близько 975 кілограмів. Для орієнтації в просторі болід використовує два радари, п'ять лідарів, 18 датчиків відстані, два оптичних датчики швидкості, а також шість камер", - зазначається в публікації.

За обробку вхідних даних і управління Robocar відповідає комп'ютер Drive PX 2, потужність якого сягає восьми терафлопсів, — він був представлений компанією NVIDIA на виставці CES 2016.

Roborace є міжнародниого класу безпілотними автоперегонами, які стартують в рамках сезону 2016-2017 Формули Е. Участь у змаганнях візьмуть десять команд, які отримають по два електромобілі Robocar. Налагодити програмне забезпечення нових машин дозволять боліди DevBot, що відрізняються наявністю сидіння і зовнішнім виглядом.

Раніше стало відомо, що випробувальний заїзд безпілотних електромобілів DevBot завершився аварією. При проходженні повороту система одного з відстаючих болідів дала збій і машина врізалася в огорожу.

Фото: Robocar©Roborace

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-