UA|TV з наступного року мовитиме у Франції - Біденко

UA|TV з наступного року мовитиме у Франції - Біденко

Укрінформ
Із 2017 року телеканал іномовлення України UA|TV можна буде дивитися у Франції завдяки переходу каналу на супутник Hot Bird.

Про це заступник міністра інформаційної політики Артем Біденко повідомив сьогодні на презентації нової - франкомовної - версії сайту Укрінформу.

«Наступного року і телеканал «UA|TV», і мультимедійна платформа іномовлення, я сподіваюсь, теж отримає мовлення на Францію», - заявив Біденко.

За його словами, раніше Міністерство інформаційної політики обговорювало мовлення у Франції з французьким оператором кабельного зв’язку Canal+. Втім, за словами Біденка, виявилось, що ті супутники, на яких мовить UA|TV, «не закривають» Францію.

Загалом, наразі мовлення  UA|TV у Франції може стати реальністю завдяки переходу каналу на нові супутники Hot Bird.

«Цього року ми перейдемо на новий супутник Hot Bird і, я думаю, ми відновимо переговори з Canal+, і українська діаспора та ті, хто цікавиться Україною, зможуть не тільки читати в інтернеті, але й зможуть включити кнопку на телевізорі і подивитися, що відбувається вживу з синхронами», - заявив Біденко.

Сьогодні в Укрінформі за участі заступника міністра інформаційної політики України Артема Біденка та Надзвичайного і Повноважного посла Французької Республіки в Україні Ізабель Дюмон відбулася презентація нової - франкомовної - версії сайту агентства.

Як відомо, Укрінформ - єдине національне інформагентство України. Укрінформ має найбільшу з усіх українських ЗМІ мережу регіональних і закордонних корпунктів. Кореспонденти агентства працюють у всіх регіонах України та за її межами: в Бельгії, Канаді, Молдові, Німеччині, Нідерландах, Польщі, Австралії, США та країнах Балтії.

Щодоби сайт агентства публікує більше 300 новин, ексклюзивні коментарі, інтерв'ю, фоторепортажі, інфографіку про політичне, економічне, соціальне, наукове, культурне, суспільне життя в Україні та за кордоном. Новини виходять українською, російською, англійською, німецькою, іспанською, китайською, тепер і французькою, мовами.

У 2018-му агентство відзначатиме 100-річний ювілей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-