Mobile ID: усі держпослуги мають надаватися дистанційно - Гройсман

Mobile ID: усі держпослуги мають надаватися дистанційно - Гройсман

Укрінформ
Час, коли людина ходить за довідками, має залишитися в минулому.

На цьому наголосив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман у п'ятницю під час наради за участю представників мобільних операторів щодо впровадження альтернативного методу електронної ідентифікації – Mobile ID, повідомляє Урядовий портал

"Ідентифікатор має дати дистанційність, прозорість і якісний сервіс, чого б це не стосувалося – банк, лікарня, освіта, соціальна допомога, державна послуга – земля, будівництво, або щось інше. Людина має у своєму мобільному телефоні отримати можливості для того, щоб замовити і отримати послугу держави без контакту з чиновниками. Це буде величезний здобуток, у тому числі щодо боротьби з хабарництвом", - підкреслив Гройсман.

Учасники наради обговорили перспективи запровадження технології в Україні та необхідні для цього законодавчі рішення. Представники мобільних операторів презентували результати пілотного проекту запровадження технології MobileID.

За словами Прем'єр-міністра, Україна має величезні перспективи розвитку та упровадження електронних технологій, які б дозволили людям отримувати максимально якісні послуги.

У цьому контексті Прем’єр-міністр нагадав, що урядом було запроваджено електронну систему публічних закупівель ProZorro, відкриваються державні реєстри, вводяться ID-карти замість паспортів.

Гройсман також наголосив, що необхідно забезпечити правову підтримку як на рівні законодавства, так і урядових рішень, щоб створити правові можливості для реалізації рішень та розвитку напрямку нових технологій.

У цьому контексті він запевнив у готовності уряду формувати пакет необхідних законодавчих ініціатив, що дадуть "можливість компаніям почати реалізовувати питання мобільної ідентифікації, яка є ключем для розвитку подальших продуктів".

Він також закликав усіх мобільних операторів до створення ідентичної системи, що буде однаково зрозуміло функціонувати по відношенню до користувача.

Окремо Прем’єр-міністр порушив на нараді питання, що отримав на зустрічі зі студентами Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» раніше у п'ятницю про перспективи запровадження технології 3G у київському метро. Було домовлено, що мобільні оператори розглянуть можливості реалізації такої інновації та повідомлять про результати.

У нараді взяли участь керівники провідних українських мобільних операторів – ПрАТ "Київстар", ПрАТ "МТС Україна" (Vodafone), ТОВ "Лайфсел", керівництво Державного агентства з питань електронного урядування, Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв`язку та інформатизації, представники Міністерства юстиції, Мініcтерства економічного розвитку і торгівлі України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-