У Британії схвалили народження дітей від трьох батьків

У Британії схвалили народження дітей від трьох батьків

Укрінформ
Британське управління з ембріології і штучного запліднення (HFEA) схвалило народження дітей від одного чоловіка і двох жінок, що дозволить попередить народження дітей з невиліковними спадковими захворюваннями.

Про це повідомляє Бі-Бі-Сі.

"Перша така дитина може з'явитися на світ в кінці 2017 року. HFEA буде видавати ліцензії клінікам і пацієнтам на такі процедури", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що використання ДНК трьох чоловік дозволить запобігти народженню дітей з невиліковними мітохондріальними захворюваннями.

Революційний спосіб тристроннього екстракорпорального запліднення (ЕКО) був розроблений в Університеті Ньюкасла. Під час тристороннього ЕКО мітохондрії беруть у здорової жінки-донора. Оскільки у мітохондрії є своя ДНК, то виходить, що у дитини в результаті буде ДНК трьох батьків.

ДНК мітохондрії не впливає на зовнішність та інші характеристики майбутнього немовляти, стверджують учені, тому дитина буде схожа на своїх батьків.

У цієї технології є і противники - зокрема, представники Римко-католицької і Англіканської церков. Вони вважають тристроннє ЕКО неетичною і небезпечною процедурою.

Правозахисники, які виступають проти генетичних змін, побоюються, що тристороннє ЕКО дозволить створювати так званих "дизайнерських дітей". На їх думку, така процедура дозволить батькам "управляти" зовнішністю дитини - наприклад, підбирати колір очей, шкіри.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-