Сущенко розповів, як його намагалися “підставити” у колонії

Сущенко розповів, як його намагалися “підставити” у колонії

Укрінформ
У колонії в російському Утробіно незаконно засудженому журналістові Укрінформу Романові Сущенку намагалися влаштувати провокації та "підставити".

Про це він розповів у інтерв’ю Укрінформу.

«Мене розмістили із сусідом, який домовився з одним з «червоних» (ув’язнені, що працюють на адміністрацію колонії), щоб той дістав дріт для саморобного кип’ятильника. Сусід гуляв в іншому дворику, і «червоний» попросив мене передати цей дріт. Я погодився, сховав в одежі. А після прогулянки інспектор зустрічає нас із металошукачем. Тобто, це конкретна «підстава» була!» - зазначив Сущенко.

Читайте також: Сущенко — про затримання у Москві: "Схопили за кадик і шукали капсулу з отрутою"

За його словами, якби дріт знайшли, це загрожувало покаранням.

«Я потім зрозумів, для чого: аби понизити мій статус, бо я не на загальних умовах живу, без обмежень різних, готуюся до майбутньої зустрічі з рідними. Я йшов другим, і обшук почали з того, що йшов попереду мене. Це дало час позбутися дроту. Але по очах тих, хто робив обшук, було видно – налаштовані щось знайти, тричі обшукали», - уточнив журналіст.

Читайте також: Сущенко сподівається на зустріч із Зеленським "без краваток"

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня 2016 року йому висунули обвинувачення у "шпигунстві". Московський міський суд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму; 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення "законним". Сущенка етапували в колонію №11 у Кіровській області (м. Кірово-Чепецьк, с. Утробіно).

7 вересня 2019 року між РФ і Україною відбулося взаємне звільнення утримуваними особами у форматі "35 на 35". В Україну повернулися 35 осіб, зокрема 11 незаконно засуджених українців і 24 моряки, захоплені у районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-