Сущенко планує “змінити обкладинку” зошитам спогадів про ув’язнення

Сущенко планує “змінити обкладинку” зошитам спогадів про ув’язнення

Укрінформ
Власний кореспондент Укрінформу Роман Сущенко, який 7 вересня повернувся в Україну в рамках обміну утримуваними особами з РФ, має намір свої думки і спогади про ув'язнення оформити літературно.

Про це він сказав у середу на пресконференції в Укрінформу.

"Я тільки намагаюсь якісь літературні форми для себе збагнути і направити в русло більш художнього підходу, бо інформаційна журналістика - трохи інша. В мене є такі плани, я зібрав кілька зошитів своїх думок і зошитів з усім, що там ( в ув'язненні - ред.) відбувалося. Є такі плани і бажання - цим зошитам змінити обкладинку і форму. Єдине, я критично до цього ставлюся, і можливо якийсь досвід, саме технічний, ще знадобиться", - сказав Сущенко.

Він також розповів, що перебуваючи за ґратами в Росії, прочитав близько 200 книг. Але найбільше не вистачало української мови і не було з ким поспілкуватися. "У мене навіть були невеликі з цього приводу страхи і фобії, як я буду розмовляти. Але трохи вже розблокувалась далека пам'ять", - зазначив журналіст.

Читайте також: Сущенко каже, що операцію з його затримання спецслужби РФ планували рік

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка з порушенням міжнародних норм затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня 2016 року йому висунули обвинувачення у "шпигунстві". Московський міський суд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму; 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення "законним". Сущенко етапували в колонію №11 у Кіровській області (м. Кірово-Чепецьк, с. Утробіно).

Читайте також: Сущенко розповів про плани, журналістику та чи збирається у політику

7 вересня між Україною та Росією відбувся обмін у форматі 35 на 35. До України повернулися 11 незаконно засуджених у Росії співгромадян, а також 24 моряки, яких Росія захопила в районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-