Сущенко розповів про плани, журналістику та чи збирається у політику

Сущенко розповів про плани, журналістику та чи збирається у політику

Укрінформ
Журналіст Укрінформу Роман Сущенка, який був незаконно засуджений у РФ і повернувся в Україну у межах взаємного звільнення утримуваними особами, має наміри продовжити журналістську діяльність, а про політичну - не думав.

Про це він розповів у інтерв’ю Укрінформу.

«Якщо говорити про громадську діяльність, такі наміри є. (…) З приводу політичного майбутнього… Я про це не думав, тому що це така архіскладна річ і царина», - сказав Сущенко.

Серед планів колишнього бранця Кремля – повернення до журналістської діяльності, участь у громадських проєктах з підтримки українських політв’язнів у РФ.

«Звісна річ, я планую повернутися в агенцію (Укрінформ – ред.). Є плани поділитися цим досвідом у рукописному та відеоформатах», - сказав журналіст.

Він наголосив на тому, що в полоні залишається близько сотні політичних бранців, яких необхідно визволяти.

Читайте також: Сущенко розпочав пресконференцію з подяки всім, хто працював над його звільненням

«А ще там майже 100 людей сидить. Потрібно їх звільняти. Тому, будь ласка, я відкритий і готовий ділитися вимушено набутим досвідом. Маю своє бачення, воно вузьке, оскільки я перебував як в’язень. А як діяти на вищих рівнях - це вже не моя компетенція. Але якщо будуть якісь виникати запитання - з радістю поділюся», - сказав Сущенко.

Читайте також: Роман Сущенко зняв з будівлі Укрінформу плакат #ВОЛЮСУЩЕНКУ

Серед справ, які він має намір здійснити найближчим часом, журналіст назвав проведення аукціону своїх робіт, аби зібрати кошти для організації, яка опікується полоненими й політв’язнями.

Як повідомлялося, Сущенка затримали на порушення міжнародних норм 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою з Парижа. 7 жовтня 2016 року йому пред'явили звинувачення в шпигунстві.

Московський міський суд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму. 12 вересня Верховний суд РФ визнав це рішення законним.

7 вересня 2019 року між РФ і Україною відбулося взаємне звільнення утримуваними особами у форматі "35 на 35". В Україну повернулися 35 осіб, зокрема 11 незаконно засуджених українців і 24 моряки, захоплені у районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-