У Ризі відкрилася виставка картин Романа Сущенка

У Ризі відкрилася виставка картин Романа Сущенка

Фото
Укрінформ
У латвійському Музеї окупації в понеділок відкрилася виставка "Мистецтво за ґратами", на якій представлені малюнки українського журналіста Романа Сущенка, якого майже три роки утримували у російській в’язниці за політично вмотивованим звинуваченням.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На відкритті виставки Посол України в Латвійській республіці Олександр Міщенко підкреслив високі людські якості українських політв’язнів. Зокрема, у творчості журналіста Укрінформу, на його думку, можна знайти прояв і духовного опору.

На виставці презентовані 20 малюнків Романа Сущенка, створених ним у в’язницях. Працюючи над ними, Сущенко використовував підручні засоби: лушпиння цибулі, сік буряка, чай, пральний порошок, кетчуп, фарбу з кулькової ручки, тощо.

Читайте також: Сущенко заявив, що повертається у журналістику

Малюнки Сущенка раніше вже демонструвалися на виставках у Києві, Брюсселі, Нью-Йорку, Варшаві, Паризі, Празі, Кишиневі, заплановані виставки у Гданську та Страсбурзі.

У Ризі відкрилася виставка картин Романа Сущенка / Фото: Олег Кудрін, Укрінформ

Виставка організована Ukrainas atbalsta biedrības/Товариством допомоги Україні, Посольством України в Латвії та латвійським Музеєм окупації. Триватиме вона до 9 жовтня.

Як повідомлялося, Сущенка затримали з порушенням міжнародних норм 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою з Парижа. 7 жовтня 2016 року йому пред'явили звинувачення в шпигунстві.

Московський міський суд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму. 12 вересня Верховний суд РФ визнав це рішення законним.

Читайте також: Сущенку на 20 років заборонили в'їзд до Росії

7 вересня відбувся обмін утримуваними особами між РФ і Україною в форматі 35 на 35. В Україну повернулися 35 звільнених в'язнів Кремля. Серед них — Олег Сенцов, Роман Сущенко, Олександр Кольченко, Павло Гриб, Володимир Балух та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-