Сущенко подякував Зеленському і Порошенку за роботу зі звільнення політв’язнів

Сущенко подякував Зеленському і Порошенку за роботу зі звільнення політв’язнів

Відео
Укрінформ
Звільнений за обміном з Росією журналіст Укрінформу Роман Сущенко подякував Президентам Володимиру Зеленському та Петру Порошенку за роботу зі звільнення українських політв’язнів.
Про це він сказав журналістам в аеропорту "Бориспіль", повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Передусім я хотів би подякувати Президентові України Володимиру Зеленському, який, не поступившись інтересами України, знайшов потрібні слова, вагомі аргументи і переконав лідера частини росіян (Путіна - ред.) у доцільності піти назустріч і вчинити цей акт гуманізму. Я дякую і Президентові України Порошенку за те, що він розпочав цей переговорний процес, об'єднав світову та європейську спільноти і упродовж трьох років підтримував мою родину”, - сказав Сущенко.

Він висловив думку, що дуже показовим і символічним є те, що “нас всіх, 35 осіб, звільнили через два тижні після відзначення Дня Незалежності України”.

На його переконання, Українська держава, вочевидь, продемонструвала світові, що вона прихильна цивілізованим, демократичним принципам розвитку, і що Україна продемонструвала свою вірність загальнолюдським і європейським принципам.

“Я відчайдушно сподіваюсь, що це лише початок великих зрушень у переговорному процесі”, - наголосив Сущенко.

Він також заявив, що щасливий від того, що Україна демонструє виважену, послідовну, ефективну і спадкоємну політику у сфері захисту прав своїх громадян - права на життя, права на свободу слова, право на свободу і віросповідання.

“Я хотів би звернутися до Президента України Володимира Зеленського і сказати, що сьогодні він зробив щасливими 35 українських родин. Це є незаперечний історичний факт. Разом з тим його сьогодні слухають, бачать і чують, йому вірять ще майже 100 українських родин, які страждають. Я закликаю його продовжити цей успіх і повернути українським родинам їхніх батьків, чоловіків, синів, братів та онуків”, - підкреслив Сущенко.

Читайте також: Звільнених моряків привезли у військовий госпіталь, решту - у "Феофанію"

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 7 вересня, між Україною та Росією відбувся обмін у форматі 35 на 35. Серед звільнених, зокрема, і власний кореспондент Укрінформу Роман Сущенко, якого у Росії засудили до 12 років ув'язнення за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-