Перед посольством РФ у Берліні розгорнули банер з малюнками політв’язня Сущенка

Перед посольством РФ у Берліні розгорнули банер з малюнками політв’язня Сущенка

Фото, відео
Укрінформ
Німецький активіст Рональд Вендлінг розгорнув перед посольством РФ у Німеччині банер із репродукціями малюнків політв'язня Кремля українця Романа Сущенка.

Вендлінг щотижня проводить під російським диппредставництвом пікет на підтримку українських політв’язнів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Відсьогодні, 5 вересня 2019 року, буде діяти невеличка виставка малюнків Романа Сущенка, кореспондента інформаційного агентства "Укрінформ", якого засудили до 12 років колонії. Під час свого перебування там, за час, що він є заручником, він намалював багато. Ми показуємо 14 робіт», - розповів активіст.

Він збирається розгортати «галерею», підготовлену за допомогою Об’єднання 17 Червня, щочетверга під час своїх пікетів. Вендлінг приходить до російського посольства у Берліні вже протягом кількох років, відколи в Росії з’явилися перші українські політв'язні.

Читайте також: Сущенка етапували до Москви кілька днів тому — захисник

«Ми, звичайно, дуже сподіваємося, що Роман та інші невдовзі опиняться на волі», - каже активіст.

Утім, навіть після того, як Сущенко повернеться додому, Вендлінг планує раз на місяць виставляти цю невеличку експозицію з репродукціями. Адже, на його думку, це надихає і дуже добре демонструє, як люди в ув’язненні знаходять собі заняття, аби зберегти свою особистість і силу духа.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка на порушення міжнародних норм затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому висунули обвинувачення у "шпигунстві".

Московський міський суд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму; 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення "законним".

Сущенко етапували в колонію №11 у Кіровській області (м Кірово-Чепецьк, с. Утробіно).

За даними Міністерства закордонних справ, Росія незаконно утримує понад 70 українців. У це число не входять 24 українські моряки, захоплені Росією в районі Керченської протоки наприкінці листопада 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-