В ОБСЄ теж закликали Росію звільнити Сущенка і Сенцова

В ОБСЄ теж закликали Росію звільнити Сущенка і Сенцова

Укрінформ
Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір привітав звільнення Кирила Вишинського в Україні та закликав до звільнення незаконного ув’язнених в Росії журналіста Романа Сущенка та режисера Олега Сенцова.

Відповідна заява розміщена на сайті ОБСЄ.

"Звільнення журналіста – це завжди добре, і вітаю той факт, що Кирило Вишинський нарешті вільний після такого тривалого  та складного досудового арешту"- сказав Дезір.

Він закликав зняти усі обвинувачення з Вишинського під час наступного судового засідання. 

"У зв’язку з цим я закликаю звільнити всіх інших затриманих журналістів та авторів у регіоні ОБСЄ, зокрема Романа Сущенка та Олега Сенцова в Росії", - додав представник ОБСЄ

Читайте також: Вишинського обміняють на одного з українських в’язнів - джерело

Як повідомляв Укрінформ, 28 серпня Київський апеляційний суд скасував ухвалу Подільського райсуду міста Києва про продовження терміну тримання під вартою Кирила Вишинського і змінив йому запобіжний захід на особисте зобов’язання. Відповідно до рішення, Вишинський має з'являтися до суду на першу вимогу, повідомляти про зміну місця проживання й утриматися від спілкування зі свідками у своїй справі.

Читайте також: Комітет захисту журналістів закликає Росію звільнити Сущенка

Керівник незареєстрованої організації "РИА Новости Украина" обвинувачувався у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 109; ч. 2 ст. 110; ч. 1 ст. 111; ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 32, ч. 1 ст. 161; ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (державна зрада, розповсюдження матеріалів із закликами до насильницької зміни та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади за попередньою змовою групою осіб, розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, поєднаному з розпалюванням національної ворожнечі та ненависті, приниження національної честі та гідності, придбання та зберігання вогнепальної зброї).

Прессекретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що звільнення Вишинського відбулося в межах домовленостей щодо взаємної передачі утримуваних осіб між РФ та Україною у форматі "35 на 35".

Читайте також: Вишинський підписав згоду про участь в обміні вʼязнями з Росією - Сарган

За даними Міністерства закордонних справ, Росія незаконно утримує понад 70 українців, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-