Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ вкотре закликав звільнити Сущенка

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ вкотре закликав звільнити Сущенка

Укрінформ
Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір в річницю незаконного ув'язнення Романа Сущенка в черговий раз закликав російську владу звільнити українського журналіста.

Про це Арлем Дезір написав на своїй сторінці у Twitter.

"Сьогодні виповнюється 1 рік з того часу, як український журналіст Роман Сущенко з Укрінформу був засуджений до 12 років ув'язнення в Росії. Я в черговий раз закликаю владу звільнити його та продовжуватиму невтомно працювати над його звільненням", - написав Дезір.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, з порушенням міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою з Парижа, де працював останні 6 років. 7 жовтня 2016 року йому висунули обвинувачення в "шпигунстві".

Читайте також: Захист добиватиметься, щоб Сущенка залишили у "безпечному місці" колонії

Московський міський суд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення законним.

Сущенка етапували в колонію №11 в Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно). Там Сущенко перебуває у так званому "безпечному місці" в колонії з метою уникнення можливих конфліктів та інцидентів з іншими ув'язненими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-