Виставку картин Сущенка покажуть у Нью-Йорку

Виставку картин Сущенка покажуть у Нью-Йорку

Укрінформ
У вівторок, 28 травня, в Українському інституті Америки у Нью-Йорку відбудеться виставка картин Романа Сущенка та вечір, присвячений незаконно ув’язненому українському журналісту та іншим бранцям Кремля.
Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

“Український інститут Америки та Razom сердечно запрошують вас відвідати виставку картин Романа Сущенка, українського журналіста, який відбуває тюремний строк у російській в’язниці, будучи незаконно засудженим за звинуваченнями у начебто шпигунстві», - йдеться у повідомленні офіційної сторінки події у Facebook.

Захід під назвою «Чорнила, цибулеве лушпиння та буряковий сік: мистецтво політичного в’язня Романа Сущенка» включатиме презентацію з поясненням історії ув’язнення Сущенка та абсурдності звинувачень проти нього. Рідні та друзі журналіста в Україні також звернуться до присутніх за допомогою відео.

«Роман Сущенко - не шпіон та не повинен перебувати у в’язниці - він жертва утисків свободи слова, він митець і українець», - наголошують організатори.

Вони додають, що мистецтво Сущенка ще ніколи не виставлялося у Нью-Йорку, хоча його вже змогли побачити у багатьох містах, зокрема Києві, Варшаві, Брюсселі.

Читайте також: Сущенко написав колегам з Укрінформу

«Не втратьте можливості побачити на власні очі мистецтво, яке людина створює по пам'яті, маючи дуже обмежені ресурси для творчості, але неймовірний хист та силу духу», - закликають організатори.

Захід відбудеться 28 травня за адресою 2 E 79 street, у приміщенні Українського інституту Америки, початок о 6:30 вечора за місцевим часом. Вхід вільний за умови реєстрації на сайті.

Раніше виставки малюнків Сущенка відбулися, зокрема, у Києві, Кишиневі, Варшаві, Парижі, Брюсселі.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому висунули обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ це спростували.

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення "законним".

8 жовтня стало відомо про етапування Сущенка до місця відбування покарання. 7 листопада ФСВП Росії повідомила посольству України в Москві, що Сущенка етапували в колонію №11 у Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-