У Вашингтоні закликали РФ звільнити українського журналіста Романа Сущенка

У Вашингтоні закликали РФ звільнити українського журналіста Романа Сущенка

Укрінформ
Посольство України в Вашингтоні розмістило англомовний пост до Всесвітнього дня свободи преси із закликом про звільнення журналіста Укрінформу Романа Сущенка з російського полону.

Про це йдеться на офіційній сторінці Посольства в мережі Facebook.

"У Всесвітній день свободи преси ми вкотре нагадуємо, що український журналіст Роман Сущенко все ще залишається за гратами в Росії за сфабрикованими обвинуваченнями", - наголосили в українському дипломатичному відомстві.

У Посольстві зауважили, що Роман – порядний журналіст і великий прихильник свободи слова та вільних медіа.

"Росія ув'язнила його, щоб приховати правду, але незаконне затримання Романа зробило злочини Кремля ще більш очевидними", - зауважується в публікації.

У цьому зв'язку українське посольство в Вашингтоні нагадало про заклик України до російської влади "звільнити та повернути в Україну Романа Сущенка, а також інших громадян України, незаконно затриманих в Росії й у тимчасово окупованому Криму".

Як повідомляв Укрінформ, українська місія в ООН закликала Росію звільнити Романа Сущенка. Диппредставництво також нагадало про понад 70 громадян України, затриманих в окупованому Криму за політичними мотивами.

У Брюсселі представники українських громад Бельгії й українські дипломати у п'ятницю провели акцію на підтримку незаконно засудженого в Росії кореспондента Укрінформу Романа Сущенка.

Читайте також: У Брюсселі пройшла акція на підтримку Сущенка

Як повідомлялося раніше, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою.

7 жовтня 2016 року йому висунули обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення “законним”.

7 листопада стало відомо, що Сущенка етапували до колонії № 11 у Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно). Міжнародна спільнота підтримала заклик України щодо звільнення українського журналіста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-