Геращенко отримала листи від політв’язнів Сущенка і Абсеїтова

Геращенко отримала листи від політв’язнів Сущенка і Абсеїтова

Фото
Укрінформ
Перший заступник Голови ВР Ірина Геращенко отримала листи від українських політв’язнів Романа Сущенка та Зеврі Абсеїтова, які дякують українцям за підтримку.
Про це перший віце-спікер написала у Facebook.

“Днями отримала кілька листів від політв‘язнів Кремля: Романа Сущенка, Зеврі Абсеїтова. Романа я добре знаю, ми колеги, земляки. Зеврі - тільки заочно, як і інших ув‘язнених кримських татар. В листах вони дякують кожному українцю, хто не забуває і пише, підтримує морально і психологічно. Їм дуже важливі вісті з України, особливо в умовах інформаційного вакууму, коли з усіх фєдєральних каналів, які можна дивитися в російських тюрмах, про Україну - тільки глум і бруд”, - написала Геращенко.

Вона також повідомила, що написала листи багатьом політв’язням Кремля та військовополоненим морякам.

“В деякі російські тюрми можна направляти листи електронною поштою, зокрема, Олегу Сенцову, Миколі Карпюку. Іншим нашим можна направляти лише традиційні поштові листівки - російською, їх переглядає тюремна цензура. Всім передала вітання з Батьківщини і чітке запевнення, що їх долі і питання їх звільнення залишаються для України в центру уваги”, - зазначила Геращенко.

Перший заступник Голови ВР запевнила, що попри зміну влади незмінною залишається увага суспільства до теми заручників і спільна битва за них, в якій немає влади і опозиції, а є єдина мета — витягти.

“Тому немає сумніву, що питання звільнення буде важливим і надалі для влади, й для опозиції, для всіх нас, українців”, - наголосила Ірина Геращенко.

Читайте також: У Москві провели одиночні пікети на підтримку українських політв'язнів

Вона вкотре запевнила, що докладе зусиль, щоб у травні Верховна Рада розглянула питання про статус заручників і військовополонених.

“У парламенті зареєстровано 7 законопроектів на цю тему, я відстоюватиму свого з колегами співавторства, вважаю, що вони найбільше відповідають нормам Женевської конвенції”, - зазначила Геращенко.

Фото: www.facebook.com/iryna.gerashchenko

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-