Сущенко шкодує, що не може проголосувати на виборах

Сущенко шкодує, що не може проголосувати на виборах

Укрінформ
Громадський захисник незаконно засудженого в Росcії українського журналіста Романа Сущенка Марк Фейгін відвідав свого підзахисного в колонії в Кірово-Чепецьку.

Про це Фейгін розповів кореспонденту Укрінформу.

"Нещодавно я вийшов з колонії, де ми 2,5 години спілкувалися з Романом Сущенком, обговорювали з ним різні питання, у тому числі процедурні, подачу скарг. В цілому у Романа в даний момент все гаразд, його перевели до іншої камери, більш упорядженої за попередню. Це результат нашої спільної діяльності, моєї і консула України (Альберта Черніюка - ред.). Він, до речі, відвідував Сущенка півтора тижня тому", - сказав Фейгін.

Він також повідомив, що змінилося керівництво виправної колонії № 11, де знаходиться Сущенко, а також керівництво управління Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) по Кіровській області. "Це ані добре, ані погано. Це просто деякі зміни, які потрібно враховувати в нашій діяльності. Зазначу, що в.о. керівника ІК-11 (підполковник Олексій - ред.) Душин без проблем дозволив мені пройти до підзахисного", - уточнив захисник.

За його словами, обговорювали з Сущенком і поточну політичну ситуацію, у тому числі президентські вибори в Україні. "Роман з жалем зазначив, що він не зможе проголосувати. Від себе додам — ​​як і інші українці, що знаходяться в цій колонії. Нагадаю, що в Кірово-Чепецьку знаходиться, зокрема, ще один український політв'язень  —- Валентин Виговський", - резюмував Фейгін.

Читайте також: Фейгін приїхав у колонію до Сущенка

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, з порушенням міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з Парижа, де працював останні 6 років, з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому пред'явили обвинувачення у шпигунстві.

Московський міський суд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення законним.

Сущенка етапували в колонію №11 у Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-