Сущенко написав великого листа українцям Латвії

Сущенко написав великого листа українцям Латвії

Фото
Укрінформ
Незаконно засуджений в РФ український журналіст Роман Сущенко написав великого листа українським активістам Латвії, в якому розповів, як відзначив ювілей, а також повідомив побутові подробиці свого перебування в ВК-11 в Кіровській області.

Лист розмістила в Facebook українська активістка в Латвії Тетяна Лазда.

«Отримав вашого вітального листа - день в день (тобто до ювілею, - ред.). Дуже зворушений його змістом, теплотою і щирістю слів. Всім дякую. Уявіть - це такий заряд бадьорості та енергії!!!»- пише Сущенко.

Він розповів, що кореспонденцію отримує двічі на тиждень, разом з листами приходять газети - з тижневою затримкою. Листи з дому йдуть в середньому 20-25 днів. Але іноді буває, що «долітають» і за 16 днів.

З ювілеєм Сущенка привітали сусіди по ШІЗО (він знаходиться не в загоні, а там - в так званому «безпечному місці») - пакетом з фруктами, горіхами і печивом.

Сущенко вражений тим, що виставка його малюнків має успіх, цікавить таку кількість людей: «Невпевнена спроба відволіктися від тиску психологічного і невизначеного майбутнього за допомогою паперу, ручки, цибулиння, чаю, бурякового соку і простого олівця вилилася в виставку ...»

У камері у Романа температура +18 градусів, харчування триразове ( «в основному вуглеводне»), сон восьмигодинний. Він багато читає, в основному газети. Бібліотечний фонд в колонії менший, ніж в бібліотеці «Лефортово». І це в основному класика, видана в радянський період.

Нагадаємо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому пред'явили обвинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Читайте також: Омбудсмену РФ забороняють розповідати про стан політв’язнів – Денісова

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення законним.

8 жовтня стало відомо про етапування Сущенка до місця відбування покарання. 7 листопада ФСВП Росії повідомила посольству України в Москві, що Сущенка етапували в колонію № 11 в Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, селище Утробіно).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-