Латвія в ООН закликала Росію звільнити Сущенка та інших політв'язнів

Латвія в ООН закликала Росію звільнити Сущенка та інших політв'язнів

Укрінформ
Постійний представник Латвії при ООН Андрейс Пилдеговічс (Andrejs Pildegovičs) закликав Росію звільнити незаконно ув'язнених українського кінорежисера Олега Сенцова, журналіста Укрінформу Романа Сущенка, а також припинити переслідування інших політв'язнів.

Про це Пилдеговічс заявив у середу, під час виступу на Генасамблеї ООН щодо розгляду питання російської агресії проти України, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Латвія закликає Росію звільнити всіх незаконно затриманих українських політичних в'язнів, у тому числі українського кінорежисера Олега Сенцова та журналіста Романа Сущенка", - заявив європейський дипломат.

Водночас, він звернув увагу на судові переслідування, вбивства та порушення прав громадян на окупованих Росією українських територіях, особливо в Криму.

Читайте також: Звільнення заручників: Кремль за рік проігнорував 13 пропозицій України

"Найбільш уразливі групи в Криму – це кримські татари, чия історія повна страждань і переслідувань. Ми глибоко занепокоєні повідомленнями про катування, насильницькі зникнення та вбивства, а також порушення свободи висловлювання думок, релігії чи віросповідання, свободи ЗМІ", - зауважив латвійський постпред.

Він підкреслив, що Латвія серйозно засуджує дискримінацію щодо кримських татар, "і ми продовжимо порушувати це питання на міжнародному рівні".

Він також пообіцяв докладати зусиль для забезпечення можливостей для міжнародного моніторингу ситуації в Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-