На виставці у Варшаві показали новий малюнок Сущенка

На виставці у Варшаві показали новий малюнок Сущенка

Фото
Укрінформ
Під час виставки малюнків незаконно засудженого в РФ українського журналіста Романа Сущенка у Варшаві, яка відбулася 11 лютого, було презентовано його новий малюнок - київський костел святого Миколая.

Малюнок привезла донька політв'язня Юлія Сущенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

На звороті малюнка він вказав: "Роман Сущенко. Січень 2019. Київський костел св. Миколая (ремікс на роботу В. Микитенка). Папір, олівець, пастель, вода, кулькова та гелева ручка, кисіль".

За словами Юлії Сущенко, цей малюнок родина отримала перед відкриттям виставки у Варшаві. Український журналіст створив його ще у січні.

Попередніми малюнками українського політв'язня з колонії в Утробіно були зимовий пейзаж із Києво-Печерською лаврою, квітковий натюрморт, два малюнки, адресовані його сину, Руанський собор та Собор святої Софії. Саме останній малюнок був подарований митрополиту Київському і всієї України, предстоятелю Православної церкви України Епіфанію в день народження Романа Сущенка 8 лютого в Укрінформі.

Читайте також: На виставці малюнків Сущенка у Варшаві ухвалили заяву на його підтримку

Як повідомлялося, вперше презентація виставки малюнків Сущенка відбулася минулого року у Києві, потім їх показали у Брюссельському прес-клубі. 11 лютого презентація робіт журналіста пройшла у Варшаві.

15 лютого вона запланована в Культурно-інформаційному центрі посольства України у Франції (Париж).

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому висунули обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення законним.

8 жовтня стало відомо про етапування Сущенка до місця відбування покарання. 7 листопада ФСВП Росії повідомила посольству України в Москві, що Сущенка етапували до колонії № 11 у Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-