На виставці малюнків Сущенка у Варшаві ухвалили заяву на його підтримку

На виставці малюнків Сущенка у Варшаві ухвалили заяву на його підтримку

Укрінформ
Заяву на підтримку українського журналіста, кореспондента Укрінформу Романа Сущенка було прийнято під час відкриття виставки його малюнків у Варшаві.

Заяву підписало кілька десятків осіб, серед яких дипломати, політики, журналісти та громадські активісти, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми, ті, що зібралися у Варшаві 11 лютого 2019 року у приміщенні Асоціації польських журналістів з нагоди відкриття виставки малюнків з в’язниці Романа Сущенка, закликаємо якнайшвидше звільнити українського журналіста з російської в’язниці", - йдеться в заяві.

Участь у відкритті виставки взяли, зокрема, донька Романа Сущенка, журналіст Укрінформу Юлія Сущенко та генеральний директор Укрінформу Олександр Харченко.

Як інформувалося, на виставці презентовано 20 фотокопій малюнків з періоду перебування Сущенка в московському СІЗО. Крім того, на виставці було представлено п’ять оригінальних малюнків, серед яких був один новий, який раніше не показували широкому загалу, – Костел святого Миколая в Києві.

Читайте також: Сущенко відбуває покарання у місцях заслань польських патріотів — директор Укрінформу

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення законним. 8 жовтня стало відомо про етапування Сущенка до місця відбування покарання. 7 листопада ФСВП Росії повідомила посольству України у Москві, що Сущенка етапували до колонії №11 у Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

У п’ятницю, 8 лютого, Сущенко відзначив своє 50-річчя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-