Фейгін: Посередником зі звільнення українських політв'язнів у РФ міг би стати Трамп

Фейгін: Посередником зі звільнення українських політв'язнів у РФ міг би стати Трамп

Укрінформ
Громадський захисник незаконно ув'язненого у РФ кореспондента Укрінформу Романа Сущенка Марк Фейгін вважає, що потрібно змінювати тактику переговорів щодо звільнення українських політв'язнів у РФ.

Про це Фейгін розповів в інтерв'ю Укрінформу.

«Москва принципово перестає звертати увагу на свій імідж, на питання гуманітарного плану. Тому необхідно змінювати тактику переговорів. Сторонам, які ведуть переговори з Кремлем, потрібно менше рефлексувати і більш чітко ставити питання. Потрібно, використовуючи посередників, відкрито, наполегливо, прямою мовою пропонувати варіанти обміну, обмінів. За ситуацією на даний конкретний момент таким посередником міг би бути тільки Дональд Трамп», - сказав Фейгін.

Він мотивував цю пропозицію на конкретному прикладі наступним чином: президента США звинувачують у зв'язках з росіянами, і з бажання довести зворотне, а також «заради нарцисичного самозамилування, він може вирішити подібні проблеми: і українських моряків, і Сущенка».

«Власне радянських дисидентів теж звільняли Картер і Рейган. Тут нічого нового, логіка тут історична. Оскільки проблема українських політв'язнів - це проблема не двосторонніх відносин Росії та України, а цілком глобальна», - підсумував громадський захисник.

Читайте також: У Варшаві відкриють виставку малюнків Сущенка

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому висунули обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ це спростували.

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення у колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення «законним».

8 жовтня стало відомо про етапування Сущенка до місця відбування покарання. 7 листопада ФСВП Росії повідомила посольству України в Москві, що Сущенка етапували до колонії №11 у Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Повністю інтерв'ю із Марком Фейгіним, котрий побував у колонії у свого підзахисного, читайте пізніше у суботу на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-