Посольство України в США: Докладаємо всіх зусиль для повернення Сущенка й Балуха

Посольство України в США: Докладаємо всіх зусиль для повернення Сущенка й Балуха

Укрінформ
Ув'язнені в Росії українці – Роман Сущенко і Володимир Балух – які 8 лютого відзначили свої дні народження, повинні знати, що боротьба за їх звільнення продовжуватиметься, допоки вони не повернуться додому.

Про це йдеться в привітанні Посольства України в Вашингтоні для двох українських політв'язнів, яке диппредставництво розмістило на офіційній сторінці в мережі Facebook.

"Сьогодні українські політв'язні Роман Сущенко і Володимир Балух втретє поспіль святкують свої дні народження в російській в'язниці", - нагадується в привітанні.

При цьому, Посольство висловило підтримку ув'язненим українцям та пообіцяло продовжити боротьбу за їх визволення.

"Ми хочемо, щоб вони знали, що ми не здаємося і робимо все можливе для зміцнення міжнародних зусиль, аби повернути їх додому", - зауважили в Посольстві.

На банері із зображеннями українців, який супроводжує привітання також вказано, що Росія кинула Романа і Володимира за грати, щоб приховати правду, але їхня історія ще більше підтверджує, до яких злочинів вдається Кремль.

Нагадаємо, журналіст Укрінформу Роман Сущенко був затриманий 30 вересня 2016 року в Москві з порушенням міжнародних правил. 7 жовтня 2016 року йому висунули обвинувачення у шпигунстві. Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму. 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення "законним". У листопаді минулого року ФСВП Росії повідомила Посольству України в Москві, що Сущенка етапували в колонію №11 у Кіровській області (м. Кірово-Чепецьк, село Утробіно). У п'ятницю, 8 лютого йому виповнилося 50 років.

Читайте також: Депутати Європарламенту обіцяють боротися за звільнення Сущенка і Балуха

Володимир Балух, який є українським громадським активістом, після окупації Росією Криму в 2014 році залишився на півострові. Він демонстративно відмовився від російського громадянства та публічно підтримував українську позицію. У серпні 2017 року Роздольненський районний суд анексованого Криму засудив Володимира Балуха до 3 років і 7 місяців колонії загального режиму. 8 лютого йому виповнилося 48 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-