В Укрінформі підписали листівки до дня народження Сущенка

В Укрінформі підписали листівки до дня народження Сущенка

Укрінформ
У п'ятницю, 8 лютого, в Укрінформі під час зустрічі "День народження Романа Сущенка - журналіста, художника, політв'язня" всі охочі підписали листівки з поздоровленнями.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема свої привітання з 50-річним ювілеєм Сущенку передали Митрополит Київський і всієї України, предстоятель Православної церкви України Епіфаній, перший заступник голови Верховної Ради, уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко, міністр культури України Євген Нищук і державний секретар Міністерства інформаційної політики України Артем Біденко.

"З благословенням і надією на швидку зустріч", - написав Митрополит Епіфаній.

Читайте також: Епіфаній: Віримо, що наша молитва підтримує Сущенка

"Дорогий Романе! В твій день народження, з твоєю сім'єю і друзями-колегами в "Укрінформі" зібралися сказати, що ми тебе любимо. І боремося! Вірю - до швидкої зустрічі", - написала Ірина Геращенко.

"Романе, величезна подяка від діячів культури! Організуємо обов'язково велику виставку геніальних робіт!", - написав Нищук.

"Дорогий Романе! З днем народження! Ми віримо, що Ви скоро повернетесь в Україну! Ми вже зачекалися!", - написав Біденко.

В цілому було підписано близько 60 листівок з поздоровленнями і словами підтримки українському політв'язню Роману Сущенку. Їх поштою відправлять йому в колонію в село Утробіне.

Як повідомлялося раніше, в Українському національному інформаційному агентстві Укрінформ відбулася зустріч з нагоди дня народження журналіста, художника, політв'язня Романа Сущенка.

Тут зібралися колеги, друзі та рідні Романа, які хотіли б привітати його особисто, якби це було можливо.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, з порушенням міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з Парижа, де працював останні 6 років, з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому пред'явили обвинувачення в шпигунстві.

Московський міський суд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення законним. Сущенка етапували в колонію №11 в Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіне).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-