Епіфаній: Віримо, що наша молитва підтримує Сущенка

Епіфаній: Віримо, що наша молитва підтримує Сущенка

Фото, відео
Укрінформ
Митрополит Київський і всієї України, предстоятель Православної церкви України Епіфаній подякував політв'язню Кремля Роману Сущенку за подаровану картину із зображенням Софії Київської, намальовану в російській в'язниці.

Про це Епіфаній сказав на зустрічі колег і друзів Сущенка, що відбулася 8 лютого в Укрінформі з нагоди його 50-річчя, повідомляє кореспондент агентства.

“Сьогодні виповнюється 50 років із дня народження Романа Сущенка — в'язня сумління, який незаконно арештований і утримується зараз в Росії. Я хотів би подякувати за цей прекрасний подарунок — символічний подарунок, бо всі історичні події, які ми пройшли протягом цих декількох місяців, були тісно пов'язані саме із Софією Київською: це й Об'єднавчий собор, і перша літургія на Різдво Христове після отримання Томосу, це й інтронізація мене як предстоятеля Православної церкви України, тому я хвилююся й переповнений такими позитивними емоціями, що ця мужня людина, яка зараз терпить багато заради нас, бо він є справжнім героєм”, - зазначив Епіфаній.

Зустріч «День народження Романа Сущенка - журналіста, художника, політв'язня» / Фото: Юлія Овсяннікова, Геннадій Мінченко. Укрінформ

Також він запевнив, що церква зі свого боку робитиме все можливе задля звільнення Сущенка та інших політичних в'язнів Кремля.

“І ми як церква докладаємо і в майбутньому будемо докладати багато зусиль саме задля того, щоб вони (українські політв'язні Кремля, - ред.) повернулися до нас, і ми робимо все, що від нас залежить... Віримо в те, що наша молитва є тією духовною підтримкою для Романа там. Бо ми проявляємо любов через молитву до нього, і напевно, що це якраз і матеріалізувалося у вигляді цієї картини, бо він, напевно, вболіває і разом із нами радіє тим історичним подіям, які відбулися протягом цього часу”, - додав предстоятель Православної церкви України.

Читайте також: На Житомирщині до ПЦУ перейшли ще п'ять парафій

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, з порушенням міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із Парижа, де працював останні 6 років, з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому висунули обвинувачення у шпигунстві.

Московський міський суд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення законним. Сущенка етапували в колонію №11 в Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-