Глава Дому Габсбургів привітав Сущенка з ювілеєм

Глава Дому Габсбургів привітав Сущенка з ювілеєм

Укрінформ
День народження ув’язненого в Росії українського журналіста Романа Сущенка є хорошим приводом як для колег-журналістів, так і для урядів вільного світу виступити із закликом до його звільнення.

Про це заявив у своєму коментарі під назвою "Свободу Роману Сущенку" онук останнього австрійського імператора Карла I та нинішній глава Дому Габсбургів Карл фон Габсбург, який зараз також обіймає посаду президента Пан'європейського руху Австрії.

"Сьогодні, 8 лютого 2019 року, український журналіст Роман Сущенко відзначає своє 50-річчя. Це вже третій день народження, який він проводить у російській в’язниці. Він був засуджений до 12 років ув'язнення. Причина засудження є однією із звичних причин в сьогоднішній Росії: шпигунство. Сьогоднішній день народження був би чудовим приводом для всіх колег-журналістів, а також і для урядів вільного світу, щоб вимагати звільнення Сущенка", - заявив Карл фон Габсбург.

Він також поширив один з останніх малюнків Сущенка з російської колонії - пейзаж із Собором Святої Софії.

З окремим привітанням Сущенка з ювілеєм виступив і генеральний секретар Пан'європейського руху Австрії ("Пан'Європа-Австрія") Райнгард Клучек. На своїй сторінці у Facebook він наголосив на важливості спільного заклику – як журналістів, так і глав МЗС - до звільнення українського журналіста.

"Пан'європейський рух Австрії чітко виступає за свободу преси і таким чином за звільнення Романа Сущенка", - наголосив він.

Читайте також: Посольство України у Франції якнайскоріше чекає Сущенка у Парижі

Як відомо, 8 лютого Роману Сущенку виповниться 50 років. Вже третій рік поспіль він проводить свій день народження у застінках російської в’язниці.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, з порушенням міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому висунули сфабриковані обвинувачення у шпигунстві. Суд проходив у закритому режимі, сторона обвинувачення так і не продемонструвала доказів "шпигунства" журналіста.

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення законним. Наразі він перебуває в колонії №11 в Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Нині у світі триває флешмоб на підтримку українського журналіста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-