Посольство України у Франції якнайскоріше чекає Сущенка у Парижі

Посольство України у Франції якнайскоріше чекає Сущенка у Парижі

Відео
Укрінформ
Посольство України у Франції висловило підтримку протиправно ув'язненому в Росії українському журналісту Роману Сущенку та вітає його з днем народження.

Про це йдеться у відеозверненні до Сущенка надзвичайного і повноважного посла України у Франції Олега Шамшура, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Дорогий Романе! Ми – твої друзі у Посольстві України у Франції – шлемо тобі наші найщиріші, найтепліші вітання з ювілеєм. Дуже прикро, що ти зустрічаєш цей день за ґратами у російського ГУЛАГу», - сказав посол.

Він наголосив, що співробітники посольства у захваті від мужності та гідності Сущенка, з якими він зустрічає ці важкі виклики долі. «Ми знаємо тебе, як високопрофесійного журналіста. Зараз ми відкриваємо Романа Сущенка як дуже талановитого художника», - додав посол.

Він відзначив, що саме малюнок Романа, де зображений Андріївський узвіз, був використаний для картки новорічного привітання іноземним дипломатам у Парижі, а також друзям України у Франції. «Я хочу сказати, що ми отримали дуже багато відгуків, дуже багато листів підтримки з вимогами твого звільнення», - сказав Шамшур.

Посол нагадав, що 15 лютого у Культурно-інформаційному центрі Посольства України у Парижі відбудеться виставка образотворчих робіт Сущенка, яка названа «Мистецтво за ґратами».

Шамшур висловив сподівання, що виставку відвідають багато людей, включаючи дружину Романа – Анжелу. «Ми сподіваємося, що це буде нагода і показати твої роботи, й мобілізувати більшу підтримку у Франції заради твого найшвидшого звільнення», - звернувся посол до Сущенка.

Він також висловив упевненість, що друзі Романа якнайскоріше побачаться з ним на вулицях і Києва, і Парижа.

Читайте також: Зло зламається об таких людей, як Сущенко – посол в Австрії

Як повідомлялося, нині у світі триває флешмоб на підтримку українського журналіста.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, з порушенням міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Сьомого жовтня 2016 року йому пред'явили звинувачення у шпигунстві.

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму; 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення «законним».

У листопаді минулого року ФСВП Росії повідомила посольству України в Москві, що Сущенка етапували в колонію №11 у Кіровській області (м. Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-