Місія України при НАТО привітала Сущенка з днем народження

Місія України при НАТО привітала Сущенка з днем народження

Лист
Укрінформ
Місія України при НАТО привітала кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, який був засуджений кремлівською владою до 12 років ув’язнення за сфабрикованим звинуваченням у шпіонажі, з днем народження.

Відповідний лист Роману, якому сьогодні виповнилося 50 років, написав представник України при НАТО посол Вадим Пристайко.

«Дорогій пане Романе! Колектив Місії України при НАТО вітає вас із 50-м днем народження. Ви стали символом боротьби для багатьох українців по всьому світу. Ваша мужність надихає нас! Ми бажаємо вам сил і просимо вистояти. Вистояти і якнайскоріше повернутися додому, щоб наступний день народження ви вже зустрічали вдома у колі своєї родини. Дякуємо вам за вашу мужність і відданість Україні. Тримайтеся!» - йдеться у листі.

Читайте також: У світі проходить флешмоб на підтримку Сущенка

Під листом поставили підписи всі співробітники дипломатичної Місії України при НАТО.

Як відомо, 8 лютого Роману Сущенку виповнюється 50 років. Вже третій рік поспіль він проводить свій день народження у застінках російської в’язниці. Власного кореспондента Укрінформу у Франції Сущенка, з порушенням міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому висунули сфабриковані обвинувачення у шпигунстві. Суд проходив у закритому режимі, сторона обвинувачення так і не продемонструвала доказів "шпигунства" журналіста.

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення законним. Наразі він перебуває в колонії №11 в Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-