У світі проходить флешмоб на підтримку Сущенка

У світі проходить флешмоб на підтримку Сущенка

Фото
Укрінформ
У багатьох країнах світу українці та друзі України приєдналися до участі у флешмобі на підтримку незаконно ув’язненого у Росії журналіста Укрінформу Романа Сущенка та близько сотні інших українських політичних заручників Кремля та військовополонених.

Акція проходить на заклик громадської організації «Всесвітній рух патріотів України», повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

Люди роблять фото з плакатами, де зображений Сущенко, який вже третій рік перебуває за гратами та 8 лютого відзначає своє 50-річчя.

До участі в акції долучилися активісти «Євромайдан Лондон», українська організація діаспори «Балканська січ» (м. Бургас, Болгарія), а в Софії – Спілка українських організацій Болгарії «Мати Україна».

"Євромайдан Лондон" долучився до флешмобу на підтримку Сущенка / Фото: London Euromaidan

Участь у флешмобі взяли і родичі полонених Росією українських військових моряків, а також учні Джуринської загальноосвітньої школи в Тернопільській області.

Крім того, на підтримку Сущенка й інших українських політв'язнів Кремля долучилися Об'єднання українців Франції, українські громади в Латвії, Ірландії, Німеччини та у багатьох інших країнах світу; посольства України у Франції, Бельгії, ПАР, Швейцарії; Постійне представництво України у Раді Європи та українські представництва при інших міжнародних організаціях, зокрема в ООН та ОБСЄ.

Читайте також: В Укрінформі відзначать 50-річчя Романа Сущенка

Окреме привітання Сущенку ще готують гравці футбольного клубу FC Bandera Paris (футбольний клуб «Бандера – Париж»), який є лідером чемпіонату французької столиці серед аматорських команд.

Сотні небайдужих людей надсилають Сущенку листи підтримки, які він отримає пізніше через адвоката або напряму – за умови проходження цензури та перлюстрації з боку російського репресивного режиму.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка з порушенням міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Сьомого жовтня 2016 року йому пред'явили звинувачення у шпигунстві.

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму. 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення «законним».

У листопаді минулого року ФСВП Росії повідомила посольству України в Москві, що Сущенка етапували в колонію №11 у Кіровській області (м. Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-