В Укрінформі відзначать 50-річчя Романа Сущенка

В Укрінформі відзначать 50-річчя Романа Сущенка

Укрінформ
У п'ятницю, 8 лютого, в Укрінформі відбудеться зустріч "День народження Романа Сущенка – журналіста, художника, політв’язня", на яку агентство запрошує друзів та колег журналіста.

У цей день нашому колезі, незаконно ув’язненому в РФ власному кореспонденту Укрінформу у Франції Роману Сущенку, виповнюється 50 років. І вже третій день народження він зустрічає у російській в’язниці.

Під час заходу всі охочі зможуть побачити оновлену виставку малюнків Сущенка "Мистецтво з-за грат", поспілкуватися з його донькою Юлією, яка розповість про першу за два з половиною роки зустріч з батьком в колонії в Утробіно в Кіровській області РФ.

Усі присутні зможуть підписати вітальні листівки для Сущенка.

У зустрічі візьмуть участь: перший заступник Голови Верховної Ради, Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко; державний секретар Міністерства інформаційної політики Артем Біденко; донька Романа Сущенка Юлія Сущенко; генеральний директор Укрінформу Олександр Харченко; представники Православної церкви України.

Читайте також: Україна, США та Канада закликали в ОБСЄ звільнити Сущенка

Захід розпочнеться о 15:00.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, з порушенням міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із Парижа, де працював останні 6 років, з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому висунули обвинувачення у шпигунстві.

Московський міський суд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення законним. Сущенка етапували в колонію №11 в Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-