Вітання Сущенку з 50-річчям направило Посольство у ПАР

Вітання Сущенку з 50-річчям направило Посольство у ПАР

Укрінформ
Посольство України в Південно-Африканській Республіці привітало незаконно ув'язненого в РФ українського журналіста Романа Сущенка з 50-річним ювілеєм, який він відзначатиме 8 лютого.

Про це йдеться у вітальному листі, яке є у розпорядженні Укрінформу.

"Дорогий пане Романе! Прийміть найщиріші вітання з 50-річчям з Південної Африки, від колективу Посольства України та всієї української громади! Дякуємо за Вашу мужність, відданість Україні і велику справу, завдяки якій мільйони українців живуть своїм буденним життям, кожен день якого здається святом порівняно з поневіряннями, яких Ви зазнаєте у той самий час. Віримо у Ваше повернення до України, бажаємо сил і здоров’я триматися і вболіваємо за Ваше звільнення!", - йдеться у тексті привітання.

Як відомо, 8 лютого Сущенку виповниться 50 років. Вже третій рік поспіль він проводить свій день народження у застінках російської в’язниці.

Планується, що в це день українського політв'язня відвідає лише громадський захисник Марк Фейгін. Він передасть Сущенку вітання від колег, друзів, близьких, а також розповість про різні новини.

Читайте також: У Парижі вимагали від РФ звільнити Сущенка, Сенцова та українських моряків

Як повідомлялося, в середині січня Сущенку вперше дозволили тривале побачення з дружиною і дочкою.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, з порушенням міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому пред'явили обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ це спростували.

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення законним. 8 жовтня стало відомо про етапування Сущенка до місця відбування покарання. 7 листопада ФСВП Росії повідомила посольству України в Москві, що Сущенка етапували в колонію №11 в Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Фото: Роман Цимбалюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-