Сущенко намалював у російській колонії Софійський собор

Сущенко намалював у російській колонії Софійський собор

Укрінформ
Незаконно засуджений у РФ український журналіст Роман Сущенко надіслав з колонії у селі Утробіно Кіровської області новий малюнок - пейзаж із Собором Святої Софії.

Про це повідомляє Укрінформ.

На звороті малюнка він вказав: "Роман Сущенко. Січень 2019. Київ. Собор Святої Софії. ХІ ст. Папір, олівець, кулькова ручка, пастель, вода. Наші дні, селище Утробіно, Кірово-Чепецьк. Вятка".

Попередніми малюнками українського політв'язня з колонії в Утробіно були зимовий пейзаж із Києво-Печерською лаврою, квітковий натюрморт, два малюнки, адресовані його сину, та "Руанський собор".

Як повідомлялося, 15 лютого у Культурно-інформаційному центрі Посольства України у Франції (Париж) відбудеться виставка творчих робіт у жанрі образотворчого мистецтва «Мистецтво за ґратами» кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, який незаконно ув'язнений в Росії.

В рамках заходу будуть представлені 20 збільшених фотокопій малюнків Сущенка, створених у СІЗО "Лефортово", звідки політв'язня етапували до колонії у Кіровській області.

Презентація виставки відбулася минулого року у Києві, потім картини показали у Брюссельському прес-клубі.

Читайте також: У Парижі відбудеться виставка малюнків Сущенка

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому висунули обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення законним.

8 жовтня стало відомо про етапування Сущенка до місця відбування покарання. 7 листопада ФСВП Росії повідомила посольству України в Москві, що Сущенка етапували до колонії №11 у Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-