Днями у Сущенка буде тривале побачення з рідними — адвокат

Днями у Сущенка буде тривале побачення з рідними — адвокат

Укрінформ
Незаконно засуджений в Росії журналіст Укрінформу Роман Сущенко, який утримується в колонії в Кіровській області, найближчим часом проведе тривале побачення з близькими родичами.

Про це захисник журналіста Марк Фейгін повідомив кореспонденту Укрінформу.

"У найближчі дні Роман Сущенко зустрінеться з дружиною і дочкою. Дозвіл на тривале побачення було отримано ще в грудні минулого року", - зазначив він.

Також, за даними Фейгіна, побутові умови утримання Сущенка в колонії покращилися.

"Можу також сказати, що адміністрація колонії, де відбуває покарання Сущенко, відреагувала на ряд звернень як самого Романа, так і українського уповноваженого з прав людини Денісової, і поліпшила побутові умови утримання Сущенка. Близькі Романа при зустрічі дізнаються інші подробиці ситуації з його знаходженням у ВК-11", - сказав Фейгін.

Читайте також: Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ знову закликав Кремль звільнити Сущенка

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому пред'явили обвинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення «законним».

8 жовтня стало відомо про етапування Сущенка до місця відбування покарання. 7 листопада ФСВП Росії повідомила посольству України в Москві, що Сущенка етапували в колонію №11 в Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіне).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-