Фейгін отримав офіційне підтвердження, що може відвідувати Сущенка

Фейгін отримав офіційне підтвердження, що може відвідувати Сущенка

Укрінформ
Громадський захисник незаконно засудженого в Росії журналіста Укрінформу Романа Сущенка Марк Фейгін отримав офіційне підтвердження від керівництва ВК-11, що може відвідувати в колонії свого підзахисного.

Про це Фейгін повідомив у Twitter.

"Я отримав відповідь з ВК-11, де відбуває покарання українець Роман Сущенко. Тепер моє право його відвідання підтверджено офіційно", - написав Фейгін, розмістивши зображення документа.

Як повідомлялося, раніше Фейгін стикався з тим, що його не пускали до підзахисного в колонію. Вперше він зміг відвідати його 20 грудня.

Читайте також: Спілка журналістів зібрала 200 листівок для Сущенка, Семени та Асєєва

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому висунули обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення «законним».

8 жовтня стало відомо про етапування Сущенка до місця відбування покарання. 7 листопада ФСВП Росії повідомила посольству України в Москві, що Сущенка етапували в колонію №11 у Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-