Фейгін заявляє, що в Сущенка тепер тепла камера, є гаряча вода

Фейгін заявляє, що в Сущенка тепер тепла камера, є гаряча вода

Укрінформ
Громадський захисник Марк Фейгін після відвідання в колонії незаконно засудженого в Росії журналіста Укрінформу Романа Сущенка повідомив, що побутові умови у його підзахисного покращилися.

Про це Фейгін розповів кореспонденту Укрінформу.

"Як я вже говорив, надалі я зможу регулярно відвідувати Романа Сущенка в колонії. Також раз на місяць у мого підзахисного буватимуть консул України в Москві і член місцевої ГНК (Громадська наглядова комісія - ред.) Артур Абашев. Ну і в міру можливостей будуть побачення з родиною", - сказав Фейгін.

Він також повідомив, що побутові умови перебування в колонії у Сущенка покращилися: у нього тепла камера, є гаряча вода, стіл. Стан здоров'я Сущенка загалом нормальний, проте тиск - підвищений, у зв'язку з чим він планує пройти обстеження у найближчій лікарні.

Читайте також: Сущенко, Сенцов та інші заручники Кремля отримали листи підтримки з Франції

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому висунули обвинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення законним.

8 жовтня стало відомо про етапування Сущенка до місця відбування покарання. 7 листопада ФСВП Росії повідомила посольству України в Москві, що Сущенка етапували в ФКУ ВК-11 УФСВП Росії по Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-