Денісова звернулася до омбудсмена РФ щодо умов утримання Сущенка в колонії

Денісова звернулася до омбудсмена РФ щодо умов утримання Сущенка в колонії

Укрінформ
Уповноважений ВР України з прав людини Людмила Денісова звернулася до російського омбудсмена Тетяни Москалькової з приводу неналежних умов утримання в російській колонії незаконно засудженого в РФ журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

Про це вона повідомила у коментарі Укрінформу в понеділок, 17 грудня.

"Я кожного разу, як тільки довідуюсь про такі факти або від консулів, або від ЗМІ, або від адвокатів, звертаюся до моєї візаві в Російській Федерації Тетяни Москалькової, і вже звернулася з приводу умов утримання Романа Сущенка, чекаю від них відповіді. Пані Москалькова щоденно отримує від мене декілька листів з подібних приводів", - сказала Денісова.

Вона констатувала, що російська сторона реагує на такі звернення "не миттєво, як ми", бо вважає всіх наших громадян терористами і злочинцями.

Відповідаючи на запитання, чи можна кваліфікувати умови утримання Сущенка тортурами, Денісова зазначила, що їй потрібно отримати підтвердження цього. За її словами, умови утримання Сущенка після її звернення має перевірити уповноважений з прав людини по Кіровській області, а також до журналіста зобов'язані допустити консула.

"Безумовно, я звертаю увагу російської сторони, що маю таку інформацію, будь ласка, забезпечте нашому громадянину належні умови, і це спонукає їх до усунення таких порушень прав людини", - резюмувала Денісова.

Читайте також: Сущенко розповів про своє перебування в колонії Утробіно

Як повідомляв Укрінформ, під час телефонної розмови з родиною 14 грудня Роман Сущенко повідомив, що лікарі колонії в селі Утробіно поставили діагноз "артеріальна гіпертензія" та рекомендують відвезти на обстеження в інше місто, що буде зроблено, ймовірно, вже буде після Нового року. Окрім того, Сущенку досі не видали ковдру, яку він придбав ще місяць тому в місцевому магазині, а окріп українцю приносять раз на день і, не давши випити, відразу відправляють на прогулянку на вулицю.

Крім того, залишається невирішеним питання з дозволом щодо відвідування Сущенка його представником в ЄСПЛ Марком Фейгіним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-