Сущенко, Асєєв, Семена: стартувала акція на підтримку журналістів-в'язнів Кремля

Сущенко, Асєєв, Семена: стартувала акція на підтримку журналістів-в'язнів Кремля

Укрінформ
Національна спілка журналістів України розпочала акцію "Новорічна листівка солідарності" на підтримку переслідуваних та ув'язнених у Росії, анексованому Криму і на окупованих територіях Донбасу українських журналістів.

Про це повідомляє у п'ятницю сайт НСЖУ.

"Аби виявити солідарність із Романом Сущенком, Миколою Семеною та Станіславом Асєєвим, потрібно передати чи надіслати до офісу НСЖУ новорічну листівку з побажаннями колегам. Листівки планується передати адресатам через рідних та близьких, оприлюднити на офіційному сайті НСЖУ, в інших виданнях і соціальних мережах", - йдеться у повідомленні.

НСЖУ розраховує, що до акції долучиться широке коло людей, стурбованих долею Сущенка, Семени та Асєєва. "Сподіваємося, що дружні, теплі побажання морально підтримають наших колег. А ми докладемо всіх зусиль, щоб вітання потрапили до адресатів", - наголошує голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Як зазначається, листівки приймаються за адресою: 01001 Київ, Хрещатик, 27-а, НСЖУ. Листівку для Сущенка слід писати російською мовою (і враховувати, що текст переглядатимуть співробітники російської служби виконання покарань). Листівки до Асєєва, який перебуває у в’язниці в окупованому Донецьку, публікуватимуться лише у ЗМІ та соціальних медіа.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка незаконно заарештували в Москві 30 вересня 2016 року. Його засудили до 12 років ув’язнення в колонії суворого режиму за сфабрикованими обвинуваченнями у шпигунстві.

Читайте також: США закликали Росію звільнити Сущенка і Сенцова

Журналіста проекту Радіо Свобода "Крим. Реалії" Миколу Семену засудили в анексованому Росією Криму за журналістську діяльність до 2,5 років тюремного ув’язнення умовно та заборонили два роки займатися журналістською діяльністю.

Станіслав Асєєв – журналіст проекту Радіо Свобода "Донбас. Реалії". Зник у Донецьку 2 червня 2017 року. Майже через два місяці після зникнення сепаратисти повідомили про те, що журналіста заарештовано за підозрою в шпигунстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-