Фейгін вважає, що відвідати Сущенка можна буде вже у листопаді

Фейгін вважає, що відвідати Сущенка можна буде вже у листопаді

Політв’язні
Укрінформ
Марк Фейгін, громадський захисник незаконно засудженого у РФ журналіста Укрінформу Романа Сущенка, висловив сподівання, що перше побачення з його підзахисним може відбутися вже у листопаді.

Про це Фейгін розповів у середу Укрінформу.

"Місце відбування покарання Романом Сущенком, колонія у селі Утробіно під Кірово-Чепецьком, у середній доступності від Москви. 850 км по прямій, є регулярні авіарейси до Кірова(понад година польоту). І там ще 50 км машиною, хвилин 40 їзди. Сподіваюся, що вже до кінця листопада комусь - консулам, адвокатам або родичам - вдасться відвідати Романа", - сказав Фейгін.

Він також уточнив, що у цьому місці функціонує інтернет-система комунікації із засудженими "Рідний зв'язок".

Читайте також: Фейгін сподівається, що Сущенка не відправлять на "лісоповал"

Фейгін нагадав, що він сам у ході розгляду "справи Сущенка" був позбавлений адвокатського статусу за політичними мотивами. Проте він сподівається, що керівництво ВК-11 не перешкоджатиме йому у відвідуванні підзахисного.

"Як представник Сущенка у ЄСПЛ я маю на це право. Але, крім того, у будь-якому разі, у Романа є ще інший адвокат зі статусом, який зможе безперешкодно його відвідувати", - резюмував захисник.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому пред'явили звинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ це спростували.

Читайте також: Сущенка етапували в колонію у Кіровській області

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення у колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення законним.

8 жовтня стало відомо про етапування Романа Сущенко до місця відбування покарання. 7 листопада ФСВП Росії повідомила Посольству України у Москві, що Сущенко етапували до ФКУ ВК-11 УФСВП Росії по Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Фото: Роман Цимбалюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-