Фейгін підготував для Сущенка проект заяви про його допуск як представника в ЄCПЛ

Фейгін підготував для Сущенка проект заяви про його допуск як представника в ЄCПЛ

Укрінформ
Для незаконно засудженого в РФ журналіста Укрінформу Романа Сущенка захист підготував заяву про допуск до нього Марка Фейгіна як представника Сущенка в Європейському суді з прав людини.

Про це повідомив громадський захисник Сущенка Марк Фейгін у Twitter.

«Написав Роману у в'язницю проект листа. Йому віднесе адвокат (якому Фейгін довіряє спілкування з Сущенком - ред.). Подивимося, чим закінчиться», - написав Фейгін.

У проекті «Заяви» для Сущенка міститься прохання дозволити тому побачення з його представником у ЄCПЛ Фейгіним - відповідно до частини 3 ст. 47 Кримінально-процесуального кодексу РФ, ст. 6, 34 Конвенції про захист прав людини і основних свобод, ст. 46, ч. 1 ст. 48, ч. 2 ст. 45, ч. 4 ст. 15, ч. 1 ст. 17 Конституції РФ.

Читайте також: Сущенка можуть відправити по етапу вже в понеділок

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка порушуючи міжнародні правила затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому висунули звинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ це спростували.

Мосміськсуд 4 червня засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму. 12 вересня Верховний суд Росії визнав «законним» вердикт Московського міського суду.

2 і 3 жовтня Фейгін не зміг потрапити до Сущенка. Так, за словами громадського захисника, 3 жовтня його не пустили до журналіста під приводом, що вирок набув чинності, і Фейгін тепер не може відвідувати українця. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-