Сущенка засудили до 12 років за вірність Україні — Фейгін

Сущенка засудили до 12 років за вірність Україні — Фейгін

Укрінформ
Український журналіст Роман Сущенко отримав у РФ 12-річний термін ув'язнення за свою вірність Україні і виконання обов‘язку.

На цьому наголосив його громадський захисник Марк Фейгін у Facebook.

"Сьогодні минає два роки з дня арешту українського журналіста Романа Сущенка. Його засудили до 12 років за вірність Україні і виконання обов‘язку. Роман Сущенко розраховує на допомогу співвітчизників. Особливі надії він покладає на українську владу. Ми всі сподіваємося на позитивний результат цієї історії", - написав він.

Читайте також: За два роки ув'язнення Сущенка ми бачили найцинічніші прояви "правосуддя" РФ – посол

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому висунули обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ це спростували.

Московський міський суд 4 червня засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму. Скарга на вирок була подана 5 червня. 12 вересня Верховний суд Росії визнав законним вердикт Московського міського суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-