Захисник і український консул складають ноту щодо місця ув’язнення Сущенка

Захисник і український консул складають ноту щодо місця ув’язнення Сущенка

Укрінформ
Громадський захисник Романа Сущенка Марк Фейгін спільно з українським консулом в Москві Альбертом Черніюком готує дипломатичну ноту про те, щоб журналіст відбував покарання в межах доступності.

Про це він розповів в інтерв'ю Укрінформу.

«Сьогодні на засіданні Верховного суду був присутній український консул в Москві Альберт Черніюк. Ми з ним готуємо дипломатичну ноту з приводу Сущенка. Якщо не вдається досягти обміну негайно, то хоча б потрібно, щоб він відбував покарання не в далеких місцях, а в межах доступності. Щоб географія дозволяла йому бачитися з близькими родичами», - сказав Фейгін.

Він наголосив, що для прийняття такого рішення російська Федеральна служба виконання покарань (ФСВП) повинна «діяти за законом: при визначенні місця відбування враховувати вік, стан здоров'я Сущенка».

Крім того, на думку громадського захисника, при визначенні місця роботи в ув'язненні правильно було б врахувати журналістську спеціальність Романа Сущенка - щоб він працював в бібліотеці.

Читайте також: Фейгін розповів, на кого можуть обміняти Сущенко

Повністю інтерв'ю Марка Фейгіна читайте на сайті Укрінформу найближчим часом.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, в порушення міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому висунули обвинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд 4 червня засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. Скаргу на прийнятий вирок було подано 5 червня. У середу, 12 вересня, Верховний суд Росії визнав законним вердикт Московського міського суду про 12 років ув'язнення. Таким чином, апеляцію захисту було відхилено в повному обсязі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-