Фейгін розповів, на кого можуть обміняти Сущенко

Фейгін розповів, на кого можуть обміняти Сущенко

Укрінформ
Громадський захисник українського журналіста Романа Сущенка Марк Фейгін вважає, що зараз важливо розблокувати процес обміну ув'язненими між Росією і Україною, при цьому можна розглядати різні варіанти обміну.

Про це Фейгін розповів в інтерв'ю Укрінформу.

«Потрібно визнати, що в даний момент політичні переговори з приводу обміну Сущенка та інших українських політв'язнів призупинилися зовсім. Неефективним в даний момент виявляється і міжнародний тиск на Москву. Кремль не хоче своїми рішеннями посилювати на політичному полі України неприйнятну для нього фігуру, тобто чинного Президента. Але з іншого боку, Москва зараз опинилася у важкому міжнародному становищі. І може бути, для певного поліпшення іміджу, російське керівництво все ж зважиться на якісь обміни», - вважає Фейгін.

Так, на його думку, «можна було б говорити про обмін Романа Сущенка на Станіслава Єжова, колишнього перекладача з апарату уряду України, обвинуваченого у шпигунстві».

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому висунули обвинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Читайте також: МЗС вимагає скасувати вирок Сущенку й повернути його в Україну

Мосміськсуд 4 червня засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. Скаргу на вирок було подано 5 червня. У середу, 12 вересня, Верховний суд Росії визнав законним вердикт Московського міського суду про 12 років ув'язнення. Таким чином, апеляція захисту була відхилена в повному обсязі.

3 вересня Голосіївський райсуд Києва продовжив термін утримання під вартою до 1 листопада колишньому заступнику керівника протоколу Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, перекладачеві Станіславу Єжову, якого обвинувачують у державній зраді.

20 грудня 2017 року співробітники Служби безпеки України викрили Єжова, заявивши, що його завербували російські спецслужби під час його тривалого відрядження за кордоном. За даними спецслужби, чиновник збирав службову інформацію Кабінету Міністрів України, зокрема щодо закордонних поїздок і переговорів Прем'єр-міністра, яку потім по електронній пошті пересилав представникам російської спецслужби. 21 грудня 2017 року Єжову оголошено підозру у вчиненні державної зради. Його взяли під варту без права на заставу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-