Сущенко заявив, що розраховує на обмін

Сущенко заявив, що розраховує на обмін

Політв’язні
Укрінформ
Незаконно засуджений у Росії журналіст Укрінформу Роман Сущенко заявив, що розраховує на обмін, та пообіцяв родині, що обов’язково повернеться.

Про це він повідомив журналістам перед початком засідання у Верховному суді РФ, де слухається апеляція у його справі, повідомляє УНІАН.

«Я розраховую на обмін, все залежить від переговорників», - сказав Сущенко

Він наголосив, що перебуває у гарній фізичній та моральній формі і готовий до будь-якого розвитку подій, в тому числі до етапування в колонію. 

Сущенко також передав вітання дружині Анжелі. «Передай їй, щоб вона трималась, вона сильна жінка, передай щоб вона наглядала за родиною, все буде добре, я повернусь», - сказав Сущенко.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

Читайте також: 12 років для Сущенка: Верховний суд РФ підтвердив вирок

7 жовтня йому висунули обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд 4 червня засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. Скаргу на ухвалений вирок було подано 5 червня.

Раніше у середу, 12 вересня, Верховний суд Росії визнав законним вердикт Московського міського суду про 12 років ув'язнення для журналіста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-