У разі етапування Сущенка захист наполягатиме на

У разі етапування Сущенка захист наполягатиме на "середній смузі Росії"

Укрінформ
Марк Фейгін, який захищає незаконно засудженого в РФ кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, заявляє, що у разі, якщо його підзахисний почне відбувати термін, він наполягатиме на тому, щоб це було в середній смузі Росії.

Про це Фейгін повідомив Укрінформу.

"Після затвердження вироку Роману Сущенку Верховним судом РФ розпочнеться підготовка до етапування до місця відбування терміну ув'язнення. Сподіваючись на політичне рішення, ми зробимо зусилля, щоб затримати етапування", - сказав Фейгін.

Якщо ж етапування почне відбуватися, то захист працюватиме над тим, щоб Сущенко не був відправлений для відбування терміну в "далекі куточки Росії". "Сущенко не повинен жити в Арктиці. Він має залишитися в середній смузі Росії, щоб до нього могли регулярно приїжджати на побачення родичі. Я сподіваюся, що у разі етапування Роман може бути відправлений до Рязані або Мордовії. Також мій підзахисний має працювати за фахом. Оскільки Сущенко журналіст, то краща робота для нього була б у бібліотеці", - вважає захисник.

Фейгін також сподівається на допомогу у вирішенні цих питань української влади. "І ще раз хочу підкреслити - ми займаємося поточними справами, підготовка до апеляції, до етапування. Але доля Сущенка в принципі має бути вирішена в результаті переговорів, політичного процесу й обміну. І ми продовжуємо зусилля в цьому напрямку", - підкреслив Фейгін.

Читайте також: Сущенко із захисником погодили, що говоритимуть у Верховному суді РФ

У середу, 12 вересня Верховний суд Росії розгляне апеляцію на вирок Сущенку.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка порушуючи міжнародні правила затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою.

7 жовтня йому пред'явили звинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд 4 червня засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. 5 червня було подано скаргу на ухвалений вирок.

Фото: Роман Цимбалюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-