Сущенко отримав

Сущенко отримав "запрошення" на свій суд

Політв’язні
Укрінформ
Громадський захисник незаконно засудженого у РФ кореспондента Укрінформу Романа Сущенка Марк Фейгін побував у свого підзахисного у СІЗО Лефортово й обговорив з ним дії після апеляційного розгляду у Верховному суді РФ.

Про це він повідомив Укрінформу.

"Сьогодні вранці був у Романа Сущенка в Лефортово. Обговорили з ним поточні справи. Зокрема, розповів про свою недавню поїздку в Київ, де я зустрічався з офіційними особами. Обговорювали дії після апеляційного розгляду у ВС", - розповів Фейгін.

За його словами, Сущенку надійшов лист з Верховного суду Росії про дату розгляду і підтвердження, що його доставлять для участі в засіданні 12 вересня. «Тож Роман точно братиме участь у засіданні ВС особисто», - резюмував захисник.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

Читайте також: Громадський захисник сьогодні нарешті потрапив до Сущенка

7 жовтня йому висунули обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд 4 червня засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. Скарга на ухвалений вирок була подана 5 червня. Верховний суд Росії розгляне її 12 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-