Фейгін: Ситуація з відвідуванням затриманих в Лефортово стає катастрофічною

Фейгін: Ситуація з відвідуванням затриманих в Лефортово стає катастрофічною

Укрінформ
Марк Фейгін, що захищає українського журналіста Романа Сущенка, зміг потрапити до свого підзахисного в СІЗО Лефортово тільки з другої спроби.

Деталі ситуації захисник розповів Укрінформу.

«У середу мені так і не вдалося потрапити до Романа Сущенка в СІЗО Лефортово. Взагалі за весь день змогли пройти лише два адвоката! Весь інший час зайняли слідчі, які йдуть без черги. Сьогодні, у четвер, змогли пройти чотири захисника. Тобто ситуація з відвідуванням в СІЗО Лефортово затриманих стає вже просто катастрофічною», - сказав Фейгін.

Читайте також: Сущенко написав важливу для Фейгіна заяву

За його словами, вся ця проблема є штучною. В даному СІЗО є тільки 6 кабінетів, де можна зустрічатися з ув'язненими. Цього явно недостатньо, тому виникають великі черги.

«Зараз ситуація ще ускладнюється тим, що збільшується кількість ув'язнених в цій в'язниці. Ось і затриманого нещодавно українського провідника Сергія Бугайчука теж в Лефортово помістили... тобто у російської влади грошей вистачає на все, на будівництво стадіонів, на злодійство. А на те, щоб закінчити довгий ремонт в Лефортово, обладнати тут додаткові кабінети, щоб можна було нормально працювати, грошей і сил немає», - наголосив захисник.

Читайте також: МЗС вимагає від Москви пояснень через затримання Бугайчука

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому пред'явили звинувачення в шпигунстві.

У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР Міноборони це спростували. Мосміськсуд 4 червня засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. 5 червня було подано скаргу на винесений вирок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-